PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Pasaj suprateran pe drumul Careiului din Satu Mare. Cum arată proiectul

Pasaj suprateran pe drumul Careiului din municipiul Satu Mare. Este vorba de o investiție de peste 25 de milioane de lei, iar proiectul denumit ,,Modernizarea pistei de bicicliști pod Golescu și construirea unui pasaj suprateran pentru pietoni și bicicliști în intersecția Crinul” se află acum în faza obținerii avizului de mediu. 

Pasajul suprateran se propune a fi realizat prin realizarea unei compoziții de platforme concentrice, cu o simetrie axata, cu structură metalică. Platformele vizează tipurile de utilizatori propuși (pietoni/cicliști) și sunt conectate cu spațiul public median propus, unde pot avea acces cicliștii ce doresc să tranziteze zona. Platforma va fi dotată cu lifturi ce deservesc accesul și tranzitul persoanelor cu dizabilități, din toate punctele orientative ale intersecției.

De asemenea, se propune inserția spatiilor înverzite într-un procent ridicat de ocupare, cu vegetație adaptată condițiilor climatice specifice zonei în vederea oxigenării mediului înconjurător, ținând cont de parametri ridicați de poluare în zona studiata, cu flux intens de trafic auto. Se va efectua un sistem de iluminat al pasajului cu tehnologii noi, eficiente energetic cu sisteme de iluminat alimentate cu panouri solare si se va asigura scurgerea apelor pluviale. Totodată, se va realiza modernizarea, extinderea și eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public aferent zonei cu sisteme de iluminat cu panouri led. Pista pentru bicicliști va fi cu dublu sens, având o lățime degajată de 2.5 m, adiacentă aleii pietonale principale cu lățimea de 3,5 m.

Valoarea totală a investiției este de 25.415.959,65 lei, inclusiv TVA. Durata de elaborare a documentațiilor și de obținere a avizelor / acordurilor / autorizațiilor se estimează la 6 luni, iar durata de execuție a lucrărilor se propune a fi de 12 luni. De menționat că realizarea investiției nu presupune exproprieri și nu există restricții din punct de vedere al afectării monumentelor istorice sau arhitecturale.