PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cozma acuză: Govor nu vrea Alianță la Satu Mare; favorizează UDMR

Adrian Cozma a declarat, miercuri după-masa, 17 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, că președintele Partidului Social Democrat (PSD) Satu Mare, Mircea Govor, nu vrea Alianță la Satu Mare, asta în condițiile în care președinții celor două partide aflate la guvernare, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au hotărât că la Satu Mare trebuie să se facă această alianță. Cozma a spus că această decizie a Coaliției a venit în urma unor sondaje făcute în județul Satu Mare.

,,Începând de joi după-amiază până duminică s-a făcut un sondaj în județul Satu Mare de către două societăți, iar rezultatul sondajelor l-am primit luni. Coaliția s-a întâlnit din nou, iar văzând rezultatul sondajului, domnul prim-ministru cu domnul președinte al Senatului, respectiv președintele PSD și președintele PNL, au hotărât ca la Satu Mare să se facă alianță. Având în vedere rezultatul sondajului, unde am fost detașat câștigător, cu 11 procente diferență între mine și președintele PSD Satu Mare, era clar rezultatul: candidatul la președinția Consiliului Județean să fie din partea PNL”, a declarat Adrian Cozma.

El a spus că, deocamdată, decizia este să se facă alianță PNL-PSD la Satu Mare, însă președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor se opune. ,,Vrea să favorizeze UDMR”, spune Cozma, care a ținut să sublinieze că Partidul Național Liberal își dorește această alianță.

,,Deocamdată, decizia coaliției este că la Satu Mare se face alianță, dar trebuie văzut cum punem în practică, tehnic, această decizie a celor doi președinți, care așa au hotărât. Deocamdată președintele PSD (Mircea Govor – n.red.) nu dorește să facă această alianță. (…) El nu dorește o alianță în Satu Mare, el dorește, din ce se vede și din ce pot eu să percep, să favorizeze să câștige UDMR. În schimb, noi ne dorim o alianță pentru Satu Mare și nu împotriva cuiva sau împotriva unui partid”, a mai spus Adrian Cozma.