PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Noul prefect al județului Satu Mare, Ioan Tibil, a depus jurământul

Noul prefect al județului Satu Mare, Ioan Tibil, a fost instalat, vineri, în funcție. El a depus și jurământul în cadrul unei ceremonii desfășurată în sistem videoconferință.

Ceremonia a avut loc astăzi, vineri, 12 aprilie, la ora 12.00, în sala mică de ședințe a Instituției Prefectului Satu Mare. Ceremonia a început cu intonarea Imnului României, după care a urmat citirea ordinului de eliberare din funcție a fostului prefect, Radu Roca, și de numire în funcție a noului prefect al județului Satu Mare, Ioan Tibil.

În continuarea ceremoniei, noul reprezentant al Guvernului în teritoriu a depus jurământul în sistem de videoconferință la care au participat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Reamintim că joi, 11 aprilie, în ședința de Guvern, Executivul a aprobat mai multe acte normative privind înlocuirea unor prefecți din țară, pe fondul demisiilor mai multor oficiali din prefecturi, în contextul alegerilor locale din acest an. Noul prefect al județului Satu Mare a fost numit Ioan Tibil, după ce fostul prefect, Radu Roca, și-a depus depus demisia întrucât a fost desemnat drept candidat la Primăria municipiului Satu Mare la alegerile locale din 9 iunie.