Mielul de Paşte este tot mai scump, iar preţurile cresc pe zi ce trece, mai mult decât în alte state din Uniunea Europeană.
Carcasa de 100 de kg de carne de miel sub 13 kg a ajuns în ultima săptămână din luna martie la 993,8 euro, cu 5,1% mai mult față de săptămână anterioară. Iar dacă ne raportăm la aceeași perioadă a anului trecut avem o scumpire de aproape 14 procente. Asta înseamnă că un kg de carne de miel ajunge la 50 de lei.
Dragoş Frumosu, expert în industria alimentară: „Evident că a crescut şi preţul furajelor şi ne întârnim cu nişte fenomene care nu depind de fiecare crescător.
Românii au ajuns să facă rezervări pentru carnea de miel. Se scumpește de la o zi la alta
Pe fondul faptului că au pierdut în ultima perioadă, încearcă să recupereze înaintea sărbătorilor. Până în ultimele zile, înainte sărbătorilor de Paşte, preţul mai creşte puţin.
Cristina Smădu, proprietar magazin produse din carne: „Lucrăm cu abatoare din România, care sacrifică miei de Paşte, mare parte din nordul ţării. Merg cu ei la abator şi ni se livrează la carmangerie.
Începând de la 7-8 kg, maxim 18 kilograme. Anul acesta se vor vinde mai puţini miei ca anul trecut, unul din factori fiind preţul. Va fi undeva între 50 şi 55 de lei. Destul de măricel”.