PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Angajații de la Registrul Comerțului Satu Mare au protestat din nou: ,,Nu cedăm!”

Angajații de la Registrul Comerțului Satu Mare au protestat și miercuri, 24 aprilie, în fața instituției. Ei au ieșit și pancarte, au intonat imnul României și au strigat ,,Nu cedăm” și ,,Vrem salarii”. 

Nemulțumirile angajaților vizează nivelul de salarizare, care este cel mai scăzut dintre instituțiile aflate în subordinea Ministerului Justiției. Protestatarii solicită Guvernului majorarea cu 15% a veniturilor și revendică acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică.

În scopul susținerii revendicărilor salariaților din ONRC, SAONRC declanșează acțiuni sindicale conform următorului calendar:

,,Facem protestul acesta timp de trei zile fără afectarea programului de lucru, între 13.30 și 14.30, din cauza salariilor indecente și solicităm modificarea grilei de salarizare a personalului din ONRC. Din păcate nu ne bagă nimeni în seamă și de aceea am recurs la aceste proteste. Am făcut grevă japoneză, iar dacă în aceste trei zile nu ne va băga nimeni în seamă va fi protestul la București, unde colegii vor picheta Ministerul Justiției pentru obținerea salariilor mai mari”, a declarat, pentru PortalSM, reprezentantul grupei sindicale de la ORCT Satu Mare, Florentina Florescu.