PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. 20 de dispozitive de măsurare a calității aerului, instalate în Satu Mare

Primăria Municipiului Satu Mare pune accent pe îmbunătățirea calității vieții locuitorilor săi prin implementarea de proiecte concrete care au ca scop optimizarea mediului urban. Un exemplu semnificativ în acest sens este proiectul Crossbordair, derulat în parteneriat cu orașul înfrățit Nyíregyháza.

Prin intermediul acestui proiect, municipiul Satu Mare a beneficiat de instalarea a 20 de dispozitive moderne de măsurare a calității aerului. Acestea permit o monitorizare atentă a concentrației de particule PM2,5 și PM10, factori importanți care pot afecta negativ sănătatea umană. Pe lângă particule, dispozitivele măsoară și temperatura și umiditatea din mediul ambiant, oferind o imagine completă a condițiilor atmosferice.

„Prioritatea noastră este îmbunătățirea calității vieții sătmărenilor. Prin proiectul Crossbordair, implementat împreună cu orașul înfrățit Nyíregyháza, în oraș avem instalate 20 de dispozitive de măsurare a calității aerului. Acestea nu doar că măsoară concentrația de particule PM2,5 și PM10, ci măsoară și temperatura, respectiv umiditatea. Datele măsurate pot fi consultate în timp real pe pagina web: https://air.nyir-szat.eu/map”, transmite Primăria Satu Mare.

Exit mobile version