PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Medicul Raul Pop, exclus din Colegiul Medicilor. Este evident că a greşit!

Medicul Raul Pop a fost exclus din Colegiul Medicilor, după acuzaţiile care i se aduc în cazul tinerei care a murit după ce a fost consultată de acesta la Unitatea de Primiri Urgenţe. Decizia a fost luată recent de către Comisia de Disciplină din cadrul Colegiul Medicilor Satu Mare, dar nu este definitivă ci poate fi contestată la Comisia naţională de disciplină.

Preşedintele Colegiului Medicilor Satu Mare, Călin Bumbuluţ, a explicat, pentru PortalSM care a fost procedura în acest caz.

Există o decizie a Comisiei de disciplină pentru excluderea definitivă, dar această procedură deocamdată este în recurs, probabil că va face contestaţie la Comisia superioară de disciplină. El a mai avut o excludere de suspendare temporară pe şase luni. Acum s-a luat decizia excluderii din Colegiu”, a spus Bumbuluţ.

Decizia definitivă urmează să fie stabilită de comisia naţională.

Este prima decizie din judeţ. S-a ţinut cont de precedente, de situaţia concretă, e clar că e culpă. Mai departe este problema justiţiei. Din punctul nostru doar se stabileşte dacă e malpraxis şi evident că sancţiunea este în cadrul unui malpraxis medical, deci s-a greşit în judecată medicală şi atitudinea terapeutică”, a declarat Bumbuluţ.

Medicul controversat de la UPU Satu Mare, trimis în judecată pentru ucidere din culpă și abuz în serviciu!

Medicul controversat de la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare, acuzat de moartea adolescentei Ștefania, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, abuz în serviciu și purtare abuzivă.

Reamintim că în data de 18 ianuarie 2023, o adolescentă, în vârstă de 15 ani, a decedat la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare. Părinții fetei îl acuză pe medicul de la UPU că ar fi responsabil de moartea fetei. La vremea aceea, a fost organizat un amplu protest în fața unității spitalicești la care au participat sute de oameni. Sătmărenii care au avut experiențe neplăcute cu medicul respectiv, și nu numai, s-au alăturat familiei la protest.