PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTOGALERIE. Eveniment superb la Satu Mare. Explorarea realității și irealului în expoziția „Efemere”

Astăzi, 20 iunie 2024, Galeria Uniunii Artiștilor Plastici din Satu Mare a fost gazda unui eveniment cultural deosebit, vernisajul expoziției de pictură intitulată “Efemere”. Acest eveniment a marcat debutul artistic la Galeria de Artă U.A.P din Satu Mare pentru două artiste talentate: Adriana Pop și Cornelia Vass.

Tema expoziției, “Efemere”, reflectă ideea că totul în viață este trecător, o filozofie profundă și introspectivă transpusă pe pânză de cele două artiste.

Cornelia Vass: O alegorie a realității

Cornelia Vass, originară din Baia Mare, a prezentat o serie de lucrări intitulate „Ferestre și Grădini”. Despre acestea, artista a mărturisit că sunt inspirate din realitatea cotidiană, dar trecute prin filtrul imaginației ei, devenind astfel o nouă realitate, una confortabilă și plină de viață. Picturile ei sunt caracterizate printr-o paletă de culori vibrante și o atitudine pozitivă, reușind să creeze un dialog vizual energic și captivant.

„Am venit cu câteva lucrări dintr-o serie mai amplă numită Ferestre și Grădini […] care pornesc de la o realitate, de la ceea ce văd, dar trecând la o alegorie și trecând prin imaginația mea le transform într-o altă realitate, o realitate confortabilă pentru mine. Culorile mele sunt vii, sunt intens luminate, prefer să fie culoarea vedetă” explică Cornelia Vass.

Adriana Pop: O oglindă vrăjită a realului

Adriana Pop, din Negrești-Oaș, a adus în fața publicului o serie de lucrări ce reflectă dualitatea existenței umane. În discursul său, artista a rememorat influențele copilăriei, descriind cum visul și realitatea se împletesc în creațiile sale.

„Uitam de viața reală susținută fiind de coloristica trandafirilor, care fie mă înțepau, fie mă admirau. Glasul bunicii combinat cu nuiaua m-au făcut să înțeleg că eu visam și că realitatea era alta. Această dualitate a existenței umane se regăsește în opera mea. Irealul marcându-mi copilăria în mod silențios”.

Opera sa, pe care o descrie ca fiind „o oglindă vrăjită a realului”, transmite mesajul că visul poate deveni realitate, dacă avem încredere că irealul poate deveni real.

Expoziția “Efemere” a fost primită cu entuziasm de către numeroșii participanți, care au venit să admire și să se lase inspirați de lucrările celor două artiste. Vernisajul a fost un adevărat succes, demonstrând încă o dată puterea artei de a conecta oameni și de a provoca reflecții profunde asupra vieții și efemerității ei.

Prin această expoziție, Adriana Pop și Cornelia Vass au reușit să aducă în prim-plan nu doar talentul lor artistic, ci și un mesaj profund despre fragilitatea și frumusețea trecătoare a vieții, oferind publicului o experiență vizuală și emoțională de neuitat.

Exit mobile version