PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

MONSTRU. Un bărbat eliberat din Penitenciarul Satu Mare a violat două femei

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Bihor, proaspăt eliberat din Penitenciarul Satu Mare, a fost arestat preventiv după ce, în noaptea de joi spre vineri, a pătruns în casa unei femei din Salonta, a sechestrat-o, a agresat-o și a violat-o. Autorul, identificat ca Mester Zoltán, a fost eliberat recent din Arestul Poliției, unde fusese închis pentru acuzații similare, potrivit ebihoreanul.ro.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Poliția Bihor, Mester Zoltán a intrat în locuința victimei prin escaladare și efracție după miezul nopții. Acolo, a agresat fizic și a amenințat cu moartea o femeie de 68 de ani, forțând-o să întrețină relații sexuale cu el.

Fapta a fost raportată autorităților prin numărul de urgență 112 în dimineața zilei de vineri, în jurul orei 8, de soțul victimei, care a găsit-o și a transportat-o la spital pentru îngrijiri medicale.

Investigații și arestare

Polițiștii din Salonta au demarat imediat cercetările pentru identificarea și probarea activităților infracționale ale suspectului. În dimineața zilei de 29 iunie, cu sprijinul Serviciului de Investigații Criminale, au efectuat o percheziție la domiciliul lui Mester Zoltán, unde au găsit și ridicat dovezi incriminatorii.

Mester Zoltán a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzațiile de viol, violare de domiciliu și lipsire de libertate. Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta a cerut arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, măsură dispusă de instanță și care poate fi contestată la Tribunalul Bihor.

Recidivist notoriu

În decembrie anul trecut, Mester Zoltán a fost arestat pentru fapte similare: a pătruns în casa unei femei din Arpășel, a bătut-o și a violat-o, amenințând-o cu moartea dacă îl reclamă. Deși inițial a fost arestat preventiv, victima și-a retras ulterior plângerea, iar pe 20 martie, Judecătoria Salonta a dispus încetarea procesului penal și eliberarea inculpatului.

Mester Zoltán este cunoscut autorităților pentru un lung șir de infracțiuni, petrecând peste 12 ani în detenție pentru tâlhărie, furturi și un viol comis în Ungaria. A fost eliberat din Penitenciarul Satu Mare în noiembrie anul trecut, după ce a ispășit o pedeapsă pentru tâlhărie.