PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Principele Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, vine la Ardud: ,,Moment istoric pentru județul Satu Mare”

Orașul Ardud se pregătește să devină scena unui moment istoric pentru județul Satu Mare, găzduind un eveniment de excepție. Sâmbătă, 20 iulie, începând cu ora 17.00, Casa de Cultură “Dr. Augustin Mircea” va fi locul unde publicul va avea ocazia să-l întâlnească pe Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai I.

După mai bine de un secol și jumătate de la instaurarea monarhiei în România, fascinația pentru nobilul sânge albastru și viața din palatele regale intrigă și astăzi publicul care îmbrățișează cu admirație și profund respect valorile morale și etice promovate de către membrii monarhiei.

În cadrul evenimentului MedievArtFest Ardud 2024, Principele Nicolae, cunoscut pentru activismul său în domeniul drepturilor omului și mai ales datorită implicării în formarea tinerilor, va prezenta cartea-album “Bunicul meu, Regele Mihai” și va proiecta documentarul “Regele Mihai – Drumul spre casă”.

Participanții vor avea, de asemenea, ocazia să primească autografe și să facă fotografii cu Principele.

Moderarea evenimentului va fi asigurată de prof. dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene “Petre Dulfu” din Baia Mare, căruia îi revine privilegiul de a contura coordonatele socio-istorice ale monarhiei românești.

,,Imaginea publică a orașului nostru ne recomandă pentru a găzdui un moment istoric pentru județul Satu Mare, o prezență unică, captivantă, un prinț moștenitor al monarhiei care este încă vie în sufletele românilor, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai I”, spun organizatorii.

Principele Nicolae continuă misiunea strămoșilor săi cu sânge nobil și se implică activ în evenimente, acțiuni și inițiative pe care le consideră grăitoare pentru România autentică, promovând tradițiile și valorile românești cu demnitate și sârguință, în memoria bunicului său, Regele Mihai I.

Deși născut și crescut în străinătate, Nicolae și-a însușit dragostea pentru România din poveștile bunicului său exilat, numind această țară “acasă”.

Intrarea la eveniment este liberă, invitând publicul să devină parte a acestei întâlniri deosebite care va transforma, pentru o zi, Ardudul în capitala regalității.

“Nu văd România de azi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copii noștri!“ – Regele Mihai I al României.

 

Exit mobile version