PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma, despre incendiul din Satu Mare: Putea avea loc o tragedie ca la Crevedia. Aștept răspunsuri

Adrian Cozma a vorbit, vineri, 12 iulie, despre incendiul ce a izbucnit ieri la depozitul de pe strada Magnoliei din municipiul Satu Mare și spune că ,,aici putea să aibă loc o tragedie ca la Crevedia”. Deputatul acuză firma că importa și depozita gunoaie și cere răspunsuri.

Adrian Cozma spune că deține anumite informații potrivit cărora firma nu s-ar fi ocupat de fapt cu sortarea hârtiei și cartonului, ci la depozit ar fi fost aduse gunoaie din țări precum Ungaria și Austria: ,,La nici 50 de metri de la acest depozit funcționează o stație de benzinărie, adică aici putea să aibă loc o tragedie exact ca la Crevedia”, a declarat Adrian Cozma.

El a spus că așteaptă răspunsuri din partea municipalității, dar și a instituțiilor din județul Satu Mare: ,,Primăria Satu Mare încă nu a exprimat un punct de vedere dacă această platformă era autorizată sau nu. Instituția Prefectului deocamdată nu a făcut precizări. (…) Aștept răspunsuri din partea Gărzii de Mediu, a Direcției de Sănătate Publică, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență și a Poliției Satu Mare”, a spus Cozma.

Deputatul cere Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare ,,să ne spună dacă știa despre această activitate și dacă i s-a făcut această sesizare de ce nu s-au luat măsuri”. ,,Am înțeles că unii oamenii au făcut sesizări pentru că era un miros insuportabil în zonă. (…) Aici sunt munți de gunoaie, munți de deșeuri”, a mai spus Adrian Cozma, care a subliniat că ,,voi face interpelări la fiecare Minister de resort pe această temă. (…) Este important să vedem de ce n-a făcut nimic Garda de Mediu, dacă a fost aviz de mediu”.


Exit mobile version