PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cod ROȘU de caniculă la Satu Mare. Urmează cinci zile de foc în toată țara

11967481 - thermometer in the sky, the heat

Meteorologii au emis cod roșu de caniculă pentru următoarele două zile, dar avertizează că temperaturile de peste 40 de grade Celsius se vor menține și săptămâna viitoare. De asemenea, ne așteaptă nopți tropicale cu temperaturi de aproape 30 de grade Celsius. 

„Codul roșu începe sâmbătă. Nu doar că e cel mai extins cod roșu emis vreodată de ANM, dar va fi și cel mai extins cod roșu în timp. Deocamdată vorbim despre două zile, dar cum arată prognozele, indică că e foarte probabil ca la începutul săptămânii viitoare temperaturile să fie chiar mai ridicate. Probabilitatea este de peste 80% ca temperaturile să fie extrem de ridicate și luni, marți și miercuri. După cinci zile de foc în unele zone va fi o scădere, în partea de nord-est a țării, dar scăderea nu va fi până la 28 de grade Celsius pentru multe zile. Semnalul e că retragerea masei de aer spre Peninsula Balcanică este de scurtă durată. E posibil ca peste o săptămână să discutăm că în sudul țării vom avea temperaturi de 33-40 de grade Celsius până la sfârșitul lunii”, a mai explicat meteorologul. Săptămâna viitoare ne așteaptă temperaturi record în toată țara Săptămâna viitoare ne așteaptă temperaturi record în toată țara, avertizează meteorologii.

Cod ROȘU la Satu Mare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod roșu de caniculă pentru Satu Mare, valabil în zilele de 13 și 14 iulie.

Se așteaptă un val de căldură intens și persistent, cu temperaturi maxime între 37 și 41 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând nopți tropicale.

Valul de căldură va persista și în zilele următoare.

Exit mobile version