PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

După două săptămâni de lucru, a dat în judecată Biblioteca Judeţeană. Nemulţumită de salariu

Nici nu a primit primul salariul că o proaspăt angajată a dat în judecată Biblioteca Judeţeană Satu Mare. Potrivit documentelor consultate de PortalSM, femeia a fost angajată în 01.07.2024 pe postul de consilier juridic iar în data de 16.07.2024 a dat în judecată Biblioteca pe motiv că salariul nu i-a fost calculat bine.

În cererea de chemare în judecată ea solicită instanţei: “să dispuneţi obligarea pârâtei să îmi calculeze şi plătească, începând cu 01.07.2024: diferenţa actualizată cu rata inflaţiei şi dobânda bancară dintre salariul de bază stabilit conform art. 12, alin 2 din Legea 153/2017 şi salariul de bază acordat, corespunzător gradaţiei de vechime pe care o deţin şi să obligaţi pârâta să îmi calculeze şi plătească diferenţa sporului pentru condiţii de muncă”.

Teoretic, în calitate de jurist, ea ar fi trebuit să apere interesele instituţiei într-un proces cu angajaţii care au solicitat, tot în instanţă, recalcularea salariilor. Practic, fiind parte în proces de partea reclamanţilor nu mai poate apăra poziţia Bibliotecii, astfel că instituţia trebui să apeleze din nou la serviciile unui avocat, lucru care se va realiza contra cost.

Exit mobile version