PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. A început tabăra națională de matematică de la Satu Mare. Participă zeci de copii din șapte județe

Astăzi, 8 iulie 2024, la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a V-a ediții a Taberei Naționale de Matematică Lions ,,SOMEȘ”. Această tabără reprezintă un eveniment anual dedicat elevilor absolvenți ai clasei a VI-a, pasionați de matematică. Participanții la această tabără au șansa de a lucra alături de profesori de renume și de a-și testa cunoștințele într-un cadru academic riguros. Scopul acestei tabere este de a încuraja tinerii talentați să-și dezvolte abilitățile matematice și să-și lărgească orizonturile academice.

La deschiderea evenimentului au luat parte Anișoara Boitor-inspector școlar general, dr Marta Bzduch- președinteLions Club Somes Satu Mare, Maria Reiz- director Liceul Teoretic German, Membru Club Lions ,,Someș” Satu Mare și director al taberei, renumiți profesori de matematică din județ: Cziprok Andrei, Braica Petru, Boroș Adriana, părinți, profesori însoțitori, elevi și alți iubitori de matematică.

Directorul taberei, Maria Reiz, a precizat că tabăra a ajuns la cea de-a V-a ediție. În cuvântul de deschidere, aceasta a menționat “Participarea la Tabăra Națională de Matematică oferă multiple beneficii. Elevii își îmbunătățesc cunoștințele și abilitățile matematice prin interacțiunea directă cu experți și colegi pasionați. De asemenea, tabăra promovează dezvoltarea gândirii critice și a abilităților de rezolvare a problemelor. Pe lângă beneficiile academice, participanții își dezvoltă și competențe sociale și de lucru în echipă, esențiale pentru succesul în carieră și viață. Elevii au o gamă variată de activități care să satisfacă toate interesele și pasiunile: ateliere educative (robotică), activități de team building (jocuri de echipă, proiecte colaborative), excursii, activități de promovare a  unui stil de viață activ și sănătos prin sport și alte activități recreative. Tabăra Națională de Matematică reprezintă un eveniment anual dedicat elevilor pasionați de matematică în același timp este o oportunitate extraordinară de a combina învățarea cu distracția, oferind o experiență educativă și recreativă într-un mediu relaxant și stimulativ. Pentru elevi este o investiție valoroasă în dezvoltarea personală și educativă, oferind o combinație de învățare, distracție și socializare, această tabără contribuie semnificativ la formarea unei personalități echilibrate și a unor abilități esențiale pentru viitor.”

În continuare, a luat cuvântul doamna inspector școlar general, Anișoara Boitor, care le-a adresat câteva cuvinte participanților: „Mă bucur să fiu astăzi alături de elevii noștri, iubitori de matematică. Nu pot decât să vă felicit, indiferent dacă este opțiunea voastră sau a părinților. Voi ați ales să fiți aici. Vă urez o săptămână reușită, productivă, să aprofundați toate noțiunile pe care le știți sau le știți mai puțin și să aveți rezultate anul viitor”.

Tabăra se desfășoară în această săptămână, de luni până vineri, programul fiind structurat pe activități variate și tematice, precum: Ziua autocunoașterii, Ziua întoarcerii în timp, Ziua educației pentru sănătate, Ziua centrării pe performanță și Ziua matematicii. La această activitate educațională și recreativă în același timp, vor participa peste 35 de copii din șapte județe.

Organizatorii taberei își propun ca activitățile și impresiile elevilor să fie cuprinse într-o revistă dedicată acestei ediții.

Exit mobile version