PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Paradă impresionantă a portului șvăbesc, la Satu Mare! Sute de persoane duc mai departe tradiţia

Sute de persoane au participat în această dimineaţă la o paradă impresionantă a costumelor populare șvăbești, eveniment organizat în cadrul „Sathmarer Trachtenfest”. Peste 100 de perechi, îmbrăcate în porturi tradiționale, au defilat de la Casa Șvabilor de pe strada Vasile Lucaciu nr. 9 până la Casa de Cultură a Sindicatelor, în frunte cu fanfara din Beltiug. Acest spectacol al tradiției a atras numeroși spectatori, impresionând prin diversitatea și autenticitatea costumelor prezentate.

Evenimentul se desfășoară pe parcursul a două zile, reunind formațiuni de dans popular german atât din România, cât și din Ungaria, având ca scop promovarea și păstrarea identității etnice și culturale germane din această zonă.

La Casa de Cultură, formațiunile de dans continuă cu un spectacol cultural, evidențiind talentul și pasiunea pentru dansurile tradiționale germane. Seara, începând cu ora 20:00, participanții vor putea să se bucure de un tradițional Bal Șvăbesc alături de formația Petrifeld Band la Casa Șvabilor.

Duminică, 28 iulie 2024, programul continuă cu o slujbă festivă în limba germană la biserica Calvaria, începând cu ora 10:00. La ora 11:15, o nouă defilare va porni spre Casa Șvabilor, unde, după tradiționala „Cafenea de duminică”, va avea loc un mic spectacol al corurilor germane. În cadrul evenimentului, domnul Karl-Heinz Rindfleisch, conducătorul grupului de dans german „Gute Laune” și al Corului Bărbătesc, va fi decorat pentru meritele sale cu insigna de aur reprezentând stema șvabilor sătmăreni.

 

Exit mobile version