PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&VIDEO. Se lucrează la construcția celui mai mare parc din municipiul Satu Mare!

Lucrările pentru cel mai mare parc din municipiul Satu Mare și unul dintre cele mai mari din România au început oficial. Este vorba despre fosta groapă de gunoi de pe strada Odoreului, care se va transforma într-o zonă verde.

Consiliul Județean Satu Mare a semnat contractul pentru ecologizarea acestei zone la începutul acestui an, anunțând o investiție de peste 43 de milioane de lei.

Proiectul a presupus, în primă fază, excavarea și transportul deșeurilor, iar acum se lucrează la montarea membranei de etanșare la baza viitorului parc. Sistemele de colectare a levigatului, a gazului de depozit și a apelor pluviale vor fi, de asemenea, instalate pentru a asigura un mediu curat și sigur.

Investiția a fost apreciată și de Primăria municipiului Satu Mare.

“Se ecologizează fosta groapă de gunoi de pe strada Odoreului din municipiul Satu Mare! În curând va începe excavarea și transportul deșeurilor, realizarea sistemului de etanșare, precum și a sistemelor de colectare a levigatului, a gazului de depozit și a apelor pluviale. Investiția este realizată de Consiliul Județean Satu Mare”, au declarat autoritățile locale.

Valoarea contractului este de 43.233.711 lei, iar durata de execuție este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Proiectul va transforma fosta groapă de gunoi într-un parc modern, aducând beneficii semnificative comunității și mediului înconjurător.

 

 

Exit mobile version