PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTOGALERIE. Dealuri însorite, vinuri minunate la picnicul cu vin din Viile Halmeului

O nouă ediție ”Picnic cu vin” a fost organizată de Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană și Zazou Social Events and More, de data aceasta în parteneriat cu Consiliul Local Halmeu. Iubitorii vinurilor de calitate au fost așteptați în Tămășeni și apoi în Halmeu Vii, unde au obținut informații despre principalele crame din zonă și, bineînțeles, au putut degusta vinurile prezentate de somelieri pricepuți.

„Considerăm importantă promovarea vinurilor din zona Halmeului, cred că datorită solului vulcanic, climei unice și muncii vinificatorilor pricepuți, se fac vinuri care ar trebui prezentate unui public mai larg în rândul iubitorilor de băuturi de calitate”, a declarat deputatul Lóránd Magyar, coordonatorul asociatiei.

El a subliniat că evenimentrele similare din acest an au avut un succes deosebit.

Picnicul cu vin a început la Pensiunea Tilkós din Tămășeni, unde vinurile lui Ferenc Poszet au fost degustate împreună cu gustări delicioase oferite de gazde, iar apoi la Crama Mike din Viile Halmeului, pe lângă vinuri de calitate, gazda a oferit și cârnați de căprioară, salam și mici de căprioară.

La Crama Triterra, iubitorii de vin au degustat în premieră noul vin spumant al cramei, iar Crama Năstase, cea mai veche din zonă, artiști ai ai Filarmonicii de Stat Dinu Lipatti din Satu Mare a susținut un recital deosebit.

Picnicul cu vin s-a încehiat cu un recital susținut de un DJ până târziu în noapte.

Acest tip de promovare a vinurilor și cramelor din Satu Mare este departe de a fi încheiat pentru anul acesta: următoarea oprire va fi în Viile Beltiug, în toamnă.

Exit mobile version