PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&VIDEO. A fost dezvelit Monumentul Limbii Române la Satu Mare!

În această dimineață, în Piața Libertății din Satu Mare, s-a desfășurat într-un cadru festiv ceremonia de dezvelire a Monumentului Limbii Române, cu prilejul Zilei Limbii Române. La eveniment au participat preoți, numeroși locuitori ai orașului, reprezentanți ai mai multor partide politice, precum și autorități ale județului și municipiului Satu Mare.

Ceremonia a fost marcată de momente artistice, evidențiind importanța identității naționale. Monumentul Limbii Române, creat de sculptorul Radu Ciobanu, a fost mutat din curtea Muzeului de Artă în Piața Libertății, un spațiu central și reprezentativ pentru comunitatea sătmăreană.

„Este o zi importantă pentru comunitatea sătmăreană. […] Este de datoria noastră să transmitem copiilor și nepoților noștri graiul românesc și să nu lăsăm vreodată ca aceasta să se piardă sau, Doamne ferește, să piară. Gândul meu pentru toți sătmărenii, pentru toți cei care astăzi sărbătorim Ziua Limbii Române, este unul de unitate și respect, bunăvoință și modestie, onoare și prețuire pentru tot ceea ce înseamnă acum român și românește. Pentru limbă, tradiție, credință”, a declarat Ioan Tibil, prefectul județului Satu Mare. 

Monumentul este al doilea ca mărime din Satu Mare, după statuia lui Vasile Lucaciu, și simbolizează respectul și prețuirea pentru limba română.

Exit mobile version