PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mai mulţi ucraineni au atacat grănicerii şi au fugit spre Satu Mare. Alertă pe frontieră

ACTUALIZARE. A fost prins un al doilea ucrainean din grupul celor trei care au atacat grănicerii.

La ora 16.53, partea ucraineana a informat conducerea Sectorului PF Tarna Mare că au reținut un cetățean ucrainean care facea parte din grupul de 3 despre care ne-au informat initial ca au trecut în România.

In urma cu putin timp, misiunii de cautare s-a alaturat si un elicopter IGAv. Acesta a decolat din localitatea Tarna Mare, având la bord și un polițist de frontieră si a început misiunea de supraveghere aeriană.

Știrea inițială:

Mai mulţi ucraineni au atacat, astăzi, o echipă de grăniceri ucraineni, iar trei dintre ei au reuşit să fugă în judeţul Satu Mare, în zona localităţii Tarna Mare. Poliţia de Frontieră din Satu Mare şi Inspectoratul de Jandarmi sunt în alertă. Un ucrainean a fost prins iar ceilalţi doi sunt căutaţi, informează Poliţia de Frontieră.

Poziţia Poliţiei de Frontieră:
În data de 16 august, ora 13.35, conducerea sectorului SPF Tarna Mare a fost anunțată de către autoritățile ucrainene despre faptul că pe direcția localității Tarna Mare, județul Satu Mare, o patrulă de grăniceri ucraineni ar fi fost atacată de mai multe persoane necunoscute, iar 3 dintre acestia au trecut ilegal frontiera in Romania.

Drept urmare, a fost declanșată o acțiune la nivelul sectorului pentru verificarea zonei de responsabilitate, actiune la care participa 6 patrule (12 politisti de frontiera) ale Poliției de Frontieră.

La ora 15.05, unul dintre cei 3 cetățeni ucraineni a fost reținut.

În prezent, politistii de frontiera impreuna cu reprezentanti din cadrul Politie Romane si Jandarmeriei acționeaza în sistem integrat pentru depistarea si identificarea celorlalte persoane.

Exit mobile version