PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Odihnă veșnică! Mirel Govor, ctitor al Mănăstirii din Scărișoara Nouă, a fost înmormântat

Odihnă veșnică! Mirel Govor, ctitor al Mănăstirii din Scărișoara Nouă, a fost înmormântat joi, 8 august. În anul 2019, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, i-a conferit distincția „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului:

,,Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a oficiat, joi, 8 august 2024, Slujba Înmormântării dreptcredinciosului Govor Inocențiu Mirel – ctitor al Mănăstirii „Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul” Scărișoara Nouă, Protopopiatul Carei, județul Satu Mare, care a trecut la Domnul în urma unei îndelungate suferințe.

Slujba de prohodire a fost săvârșită la mănăstirea pe care a iubit-o cel mai mult, Scărișoara Nouă, de către un numeros sobor de preoți sub protia PS Timotei Sătmăreanul. În soborul slujitor a fost prezent și părintele profesor dr. Stelian Tofana , care a rostit un cuvânt de învățătură și de mângâiere sufletească!

Domnul Mirel Govor, a fost unul dintre cei șase frați ai părinților Vasile și Elisabeta, iubitori de Dumnezeu, iar căsnicia alături de soția Simona a fost binecuvântată cu o fiică, Lavinia căsătorită cu Ionuț Andronache, care au adus pe lume din darul Lui Dumnezeu un nepoțel – Tudor Ioan, lumina ochilor bunicilor! A trecut la Domnul la vârsta de 61 de ani, după o suferință provocată de boala cancerului, care a fost diagnosticată cu 18 ani în urmă.

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în Împărăția Sa! Veșnica lui pomenire din neam în neam!”

Exit mobile version