PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Premieră mondială la Satu Mare. Un copil de 5 ani se confruntă cu 10 jucători într-o partidă simultană de șah

Premieră mondială la Satu Mare. Ronaldo Balogh, un mic geniu al șahului, va juca, la vârsta de 5 ani, împotriva a zece adversari deodată. Partida va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul festivalului La Dâmburi.

La doar 5 ani, sătmăreanul Ronaldo Balogh este un geniu al șahului. El este deja câștigător în mai multe competiții sportive, iar acum va trece la nivelul următor. Micuțul șahist se va confrunta cu nu mai puțin de zece adversari deodată, într-o partidă simultană de șah.

Premieră mondială la Satu Mare

Putem să vorbim despre un record mondial, având în vedere că nu a mai fost organizată o partidă în care să fie implicat un jucător cu o vârstă atât de fragedă.

O partidă similară a fost jucată cu mai bine de 100 de ani în urmă, de ,,minunea șahului polonez”. Pe 17 mai 1920, Samuel Herman Reshevsky s-a confruntat cu 20 de jucători într-o partidă simultană de șah, însă la momentul respectiv acesta avea 8 ani. Ulterior, Reshevsky a devenit un mare maestru american de șah.

Urmează o nouă provocare

Încă nu a jucat această partidă care îi va aduce în față zece adversari, că Ronaldo Balogh se pregătește intens să înfrunte o nouă provocare. El va juca, în 2025, la următoarea ediție a festivalului La Dâmburi, o partidă de șah-orb.

Concret, Ronaldo va juca cu spatele la tablă și legat la ochi! O astfel de partidă se numește șah-orb, iar el se antrenează așa de când avea în jur de patru ani și jumătate

La Dâmburi aduce la Satu Mare concursuri, jocuri și muzică de excepție

Cea de-a X-a ediție a festivalului La Dâmburi va avea loc în Parcul UFO din Cartierul Micro 17, în perioada 30-31 august  și promite două zile pline de activități captivante și muzică rock de calitate.

Muzica este inima festivalului “La Dâmburi”, iar lineup-ul de anul acesta este unul de excepție. Pe 30 august, scena va fi animată de trupele Opoziția, Dean Klooge, Puszta Paddies și White Mahala. A doua zi, în 31 august, publicul va fi încântat de ritmurile lui Shorty the DJ, Triptamina, SPLIT și Alex Superbeats. Diversitatea stilurilor rock promite să satisfacă gusturile tuturor iubitorilor de muzică.

Pe lângă muzică, festivalul oferă o gamă variată de activități și competiții sportive. În data de 30 august vor avea loc concursuri de volei și parkour, între orele 16:00-19:00, iar pe data de 31 august vor avea loc concursuri de streetball, skate flat, BMX și scoot.


CITEȘTE ȘI:

Exit mobile version