PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sătmărean prins cu permis fals: l-a cumpărat cu 500 euro de la un polonez. Cum a fost pedepsit

Un sătmărean a fost prins cu un permis de conducere fals. El a fost oprit în primăvara acestui an când a vrut să iasă din țară, iar acum s-a ales cu o condamnare.

Totul s-a petrecut în primăvara acestui an, în data de 20 martie 2024, în jurul orei 18:50, atunci când un sătmărean s-a prezentat cu un autoturism în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, pe sensul de ieșire din țară. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere polonez falsificat. Verificările suplimentare au confirmat că documentul nu era autentic și că bărbatul nu deținea un permis de conducere valabil eliberat de autoritățile competente. În cursul urmăririi penale, acesta și-a recunoscut faptele și a declarat că a obținut permisul de conducere fals de la un vecin din Polonia, unde a lucrat în 2022. În schimbul sumei de 530 euro, acesta i-a furnizat datele personale și o fotografie, iar după trei luni a primit documentul falsificat prin curier.

Procurorul de caz a propus o pedeapsă de un an, o lună și zece zile de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani. Instanța a admis această propunere, având în vedere atitudinea cooperantă a bărbatului, lipsa antecedentelor penale și regretul exprimat pentru faptele comise. Astfel, acesta va trebui să respecte mai multe măsuri de supraveghere, inclusiv prezentarea periodică la Serviciul de Probațiune și prestarea a 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. De asemenea, va trebui să urmeze un curs de reintegrare socială. De asemenea, instanța a dispus confiscarea și desființarea permisului de conducere falsificat și l-a obligat pe bărbat la plata cheltuielilor judiciare în valoare de 1.000 lei.

Exit mobile version