PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ucrainean arestat după ce a furat arma de la grăniceri și a venit în județul Satu Mare

Unul dintre ucrainenii care a atacat echipa de grăniceri a fost arestat. Tânărul, în vârstă de 25 de ani, a ajuns în fața judecătorului după ce a furat armamentul de la patrula ucraineană.

Vineri, 16 august, la ora 18.15, acționând în sistem integrat, polițiștii de frontieră împreuna cu forțele de sprijin care îi căutau pe ucrainenii ce au fugit în județul Satu Mare au descoperit o armă care a fost sustrasă de la grăniceri.

Arma, fără încărcător și muniție, a fost găsită la aproximativ 600 de metri de linia de frontiera, pe direcția localității Tarna Mare. Ulterior, autoritățile ucrainene au găsit pe partea lor încărcătorul și muniția aferente armei. Ucraineanul care a furat arma a fost arestat preventiv.

,,În data de 17.08.2024, cetățeanul ucrainean de 25 de ani care a sustras armamentul de la patrula ucraineană în data de 16 august a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Negrești-Oaș cu propunere de arestare preventivă. Instanța de judecată si-a însușit propunerea Parchetului și a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 17.08.2024”, informează Poliția de Frontieră.

Reamintim că mai mulți ucraineni au atacat, vineri, o echipă de grăniceri ucraineni, iar doi dintre ei au reușit să fugă în județul Satu Mare, în zona localității Tarna Mare. Drept urmare, a fost declanșată o acțiune la nivelul sectorului pentru verificarea zonei de responsabilitate, acțiune la care au participat șase patrule (12 polițiști de frontiera) ale Poliției de Frontieră. De asemenea, misiunii de căutare s-a alăturat si un elicopter IGAv.

Misiunea de căutare s-a încheiat vineri seara, iar cei trei ucraineni care au atacat grănicerii și au fugit în județul Satu Mare au fost prinși.

Exit mobile version