PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Universitatea Babeș-Bolyai lansează la Satu Mare lucrarea „Religii și biserici la Chilia”

Presa Universitară Clujeană a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) lansează marți, 8 octombrie 2024, la Muzeul Județean Satu Mare, lucrarea „Religii și biserici la Chilia – județul Satu Mare” (ediția a II revizuită și adăugită), de Ioan Andreica.

La conferința de lansare a volumului vor lua cuvântul gazdele – reprezentanții Muzeului Județean Satu Mare -, reprezentanții UBB, în calitate de  organizatori ai evenimentului,  precum și autorul lucrării, programul evenimentului cuprinzând și o sesiune de întrebări și discuții.

Evenimentul se va bucura și de prezența unor artiști din zona Țării Codrului – Călin Borșe la taragot și taraful condus de Ionuț Rotar –, alături de invitați codreni ce vor reda atmosfera autentică a satelor românești din Țara Codrului și care vor crea un context tradițional în ton cu tematica lucrării.

„Acest eveniment se înscrie în programul mai larg anunțat de UBB de a susține tradițiile etnografice românești, program care a derulat deja o serie de proiecte cunoscute publicului larg. Demersul editorial este dedicat unei localități (sat) reprezentative din Țara Codrului – Chilia (comuna Homoroade), care găzduiește și o gospodărie codrenească-muzeu din cadrul Muzeului Județean Satu Mare -, autorul, intelectual al locului, profesor de istorie, având deja mai multe lucrări publicate dedicate acestei vechi zone etnografice românești”, explică rectorul UBB, prof. univ. dr. psih. Daniel David.

Exit mobile version