PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Bani falși vânduți pe internet. Sunt puși în circulație, iar un sătmărean s-a trezit cu ei în portofel

Bancnote de recuzită care copiază întocmai banii reali sunt vândute pe paginile de socializare, iar astfel de hârtii sunt folosite de indivizi necunoscuți care le pun în circulație, informează știrileprotv.ro. Polițiștii au descoperit deja două cazuri în care hârtii de 100 de lei falsificate au ajuns la oameni de bună credință. Recent, un angajat al unei firme din Satu Mare a descoperit printre banii încasați de la clienți șapte bancnote de 100 de lei care erau falsificate.

„Lucrez la o firmă ca și reprezentant tehnic și comercial, noi încasăm bani cash pe chitanțe pentru facturile emise și la un client între bani am observat o bancnotă mai suspectă. Am observat că materialul nu seamănă cu cel original. A doua bancnotă am observat-o când am fost la bancomat să depun banii, mi-a dat banii înapoi, mi i-a respins și am văzut că și aceea e falsă. Un coleg livrator la fel a pățit, un coleg din Baia Mare la fel a pățit la bancomat”, a declarat sătmăreanul.

Polițiștii le recomandă oamenilor să fie atenți în momentul în care primesc sume mari de bani, să cerceteze elementele de siguranță, iar dacă văd ceva suspect să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție sau unei unități bancare.

Exit mobile version