PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Bugetul MDLPA a fost suplimentat. Primarii din județ, îndemnați să acceseze noile fonduri!

Secretarul de stat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, sătmăreanul Cristian Valer Beseni a anunțat suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) pentru a susține proiectele de dezvoltare locală la nivel național.

În cadrul ședinței de Guvern din 11 septembrie 2024, s-a aprobat alocarea a 2,56 miliarde lei pentru proiecte importante din Programul „Anghel Saligny”, programele Companiei Naționale de Investiții (CNI) și Programele Naționale de Dezvoltare Locală (PNDL) 1 și 2. Fondurile vor fi distribuite astfel: 210 milioane lei pentru proiectele din cadrul Valului Renovării din PNRR, 490 milioane lei pentru proiectele CNI și 1,86 miliarde lei pentru modernizarea drumurilor și infrastructurii de apă-canalizare. În plus, s-au alocat 5 miliarde lei în credite de angajament pentru obiectivele de investiții.

Hotărârile nr. 1120/2024 și nr. 1121/2024 privind suplimentarea bugetului MDLPA au intrat în vigoare în data de 12 septembrie 2024, odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial.

Cristian Valer Beseni a îndemnat primarii din județul Satu Mare și din întreaga țară să profite de această oportunitate.

„Mă adresez, pe această cale, atât primarilor din județul Satu Mare, cât și din toate comunele, orașele și municipiile țării, care nu au reușit să depună anterior cereri de finanțare, să înceapă acest demers chiar acum! Este necesar să vă orientați imediat energia și efortul pentru a accesa toate fondurile care sunt disponibile pentru dezvoltarea unităților administrativ-teritoriale pe care le reprezentați! Ar fi mare păcat să nu beneficiem în totalitate de oportunitățile care ni se oferă în acest sens”, a transmis acesta.

Exit mobile version