PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cod GALBEN de caniculă și disconfort termic ridicat în județul Satu Mare

Începând de astăzi, 1 septembrie, și până mâine, 2 septembrie, județul Satu Mare se află sub atenționare meteorologică de Cod Galben, emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În acest interval, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această perioadă a anului, cu valori care vor depăși mediile multianuale cu 7 până la 10 grade Celsius.

Local, se va resimți un disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau chiar va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime prognozate pentru județul Satu Mare vor fi cuprinse între 32 și 35 de grade Celsius, iar canicula va afecta atât zonele urbane, cât și pe cele rurale.

Este important de menționat că aceste condiții meteorologice se vor menține și în zilele următoare, cu temperaturi ridicate în majoritatea regiunilor țării. Vremea călduroasă va persista în special în vestul și sud-vestul României, unde se așteaptă ca disconfortul termic să fie accentuat în timpul după-amiezilor.

Autoritățile recomandă sătmărenilor să evite expunerea prelungită la soare, să se hidrateze corespunzător și să respecte toate măsurile de precauție necesare în astfel de condiții meteo.

 

Exit mobile version