PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cozma îl acuză pe Ciolacu că știa de pericolul inundațiilor cu 24 de ore înainte: ,,A mințit că nu a știut”

Adrian Cozma îl acuză pe Ciolacu că știa de pericolul inundațiilor cu 24 de ore înainte: ,,A mințit că nu a știut”, spune deputatul.

Vicepreședintele PNL, deputatul Adrian Cozma, a declarat marți că premierul Marcel Ciolacu a știut cu 24 de ore înainte că exista riscul de a se produce calamități în județul Galați.

„Ce pot să vă spun este faptul că înainte cu 24 de ore de producerea acestor calamităţi în judeţul Galaţi premierul a fost informat de posibilitatea de a avea loc calamităţi, de riscul de a se produce calamităţi. Nu ştiu de ce a minţit atunci când a spus că nu a fost informat. Instituţiile statului care au atribuţii în domeniul siguranţei naţionale l-au informat că în acea zonă există riscul producerii unor calamităţi. (…) Ştim cu toţii care sunt instituţiile care informează, pentru că premierul nu credeţi că îşi ia informaţiile sau este informat de ANM. Sigur că ANM ne informează la televizor că urmează ploi, asta am văzut şi noi.(…) Există un departament care vizează siguranţa noastră, a tuturor, care îl informează pe premierul României atunci când există risc de producere. (…) Ştiu că a fost informat, nu înţeleg de ce nu a luat nicio măsură şi a insinuat oarecum că Ministerul Mediului nu l-a informat, insinuând că ministrul PNL trebuia să îl informeze”, a spus Cozma la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

Peste 6.900 de gospodării din 27 de localităţi au fost afectate, iar peste 300 de persoane au fost evacuate şi locuiesc fie în modulele puse la dispoziţie de autorităţi, fie la rude. De asemenea, peste 2.200 de animale şi 6.200 de păsări au murit în urma inundaţiilor din judeţele Vaslui şi Galaţi.

Exit mobile version