PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sondele de petrol din județul Satu Mare, abandonate de Petrom

Sonde de petrol lăsate de izbeliște în județul Satu Mare. Petrom a depus solicitări pentru lucrări de abandonare, informează transilvaniabusiness.ro. 

Potrivit sursei citate, OMV Petrom SA a depus solicitări către Agențiile pentru Protecția Mediului din mai multe județe ale țării, printre care și Satu Mare, pentru lucrări de abandonare aferente sondelor de extracție. Cele mai multe astfel de sonde au primit acord de mediu pentru lucrări de abandonare în județul Bihor, în zona Suplacu de Barcău, considerat acum zece ani cel mai bogat zăcământ petrolier al României.

Începând din ianuarie 2024, OMV Petrom a depus solicitări de emitere a acordului de mediu pentru lucrări de abandonare a sondelor în Pișcolt, județul Satu Mare. După închiderea sondelor, Petrom are obligația de a ecologiza terenurile. Acordurile de mediu pentru aceste acțiuni sunt sensibil mai puțin numeroase decât cele pentru lucrările de abandonare.

Cifra de afaceri în 2023 a companiei s-a ridicat la 33. 828. 196. 866 lei, adică aproximativ 6,7 miliarde de euro. Suma este sensibil mai mică față de rezultatele financiare raportate la sfârșitul anului 2022, când cifra de afaceri fusese de 55. 939. 915. 254 lei.


Materialul complet poate fi citit pe transilvaniabusiness.ro

Exit mobile version