PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cellar Tour: Sătmărenii sunt invitați să descopere vinurile locale și poveștile lor

Sătmărenii sunt așteptați pe 12 octombrie, de la ora 11:00, la o nouă aventură în Cellar Tour – Crame cu povești. Evenimentul începe într-o șură tradițională și atmosferă romantică, de unde, după savurarea unui băuturi de ”bun-venit”, se va porni la descoperirea poveștii beciurilor răcoroase, clădite din cărămidă sau săpate în stâncă.

Cele cinci crame locale – Nachbil, Leiher, Jurchis, Hetei și Cobușceanu – își vor deschide porțile pentru vizitatori, unde vor putea degusta vinuri savuroase însoțite de gustări delicioase.

„Ca noutate, pe lângă promovarea vinurilor din județul Satu Mare, dorim să oferim și oportunitatea de promovare a artiștilor din Satu Mare, care vor încinge atmosfera din pivnițe. Descoperiți caracteristicile geografice unice ale Beltiugului și lăsați-vă vrăjiți de acestă zonă fabuloasă. Rândurile de viță de vie atent îngrijite și priveliștea uluitoare oferă o oportunitate excelenta pentru a cunoaște vinurile produse de cele mai bune crame din zonă, care sunt remarcabile și în multe cazuri premiate în competiții prestigioase.

Cei care cred că farmecul șurei este mai atrăgătoare, pot poposi aici de la ora 18:00 cumpărând un bilet de intrare cu 50 de lei, care conține paharul și un pahar de vin. Deasemenea există posibilitatea de a degusta specialități gastronomice locale”, transmit organizatorii.

După explorarea naturii și a podgoriilor, participanții Picnic in the Vineyard, se vor aduna în șură unde vor putea asista la dansuri populare locale și spectacole de fanfare în timpul cinei. Seara se va încheia cu o petrecere incendiară în şură și sub cerul înstelat al Beltiugului.

Crame cu povești este un excelent instrument de promovare a vinurilor din Satu Mare. Ne bucurăm că a avut un succes deosebit până acum și sunt convins că povestea va continua și pe viitor”, a declarat deputatul Magyar Lóránd, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

La achiziționare unui bilet ALL PASS, ai posibilitatea să călătorești cu autobuzul din Satu Mare, care pornește de la ora 10:00 din fața Catedralei Romano-Catolice.

Evenimentul este mai mult decât o degustare de vinuri: o călătorie magică în lumea viticolă, retrăind poveștile vechi și actuale ale acestei regiuni mirifice. Pentru mai multe informații și pentru achizitia de bilete, accesați www.zazouevents.com sau urmăriți-ne pe paginile de Facebook Partiumi Falugazdász sau Zazou Social Events and More.

Exit mobile version