PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Doi copii și-au dat tatăl în judecată pentru neplata pensiei de întreținere și lipsa de implicare parentală

Un caz tulburător are loc în municipiul Satu Mare, unde doi copii minori și-au dat tatăl în judecată pentru neplata pensiei de întreținere și lipa de implicare parentală, după divorțul de mama lor.  

Bărbatul este acuzat că nu a plătit pensia de întreținere pentru cei doi minori, deși fusese obligat printr-o sentință din 2018 să contribuie financiar la creșterea acestora. Tatăl celor doi copii, în vârstă de 45 de ani, divorțat și cu antecedente penale, a fost obligat de instanță să plătească 233 de lei pentru fiecare copil, însă nu și-a respectat obligația legală timp de mai multe luni. Mai mult, cei doi copii au declarat că, de la divorțul părinților lor, tatăl nu a petrecut timp cu ei și nu le-a oferit cadouri sau alte forme de sprijin. R

Reprezentantul legal al copiilor a subliniat că, deși sătmăreanul a avut venituri din diverse locuri de muncă, acesta nu a respectat obligația de a contribui financiar la întreținerea copiilor. În plus, acesta a motivat neplata pensiei prin dificultăți financiare, menționând că o parte din veniturile sale erau poprite pentru a achita o amendă penală mai veche.

Tatăl a recunoscut faptele de care este acuzat, însă a susținut că intenționează să își îndeplinească obligațiile față de copii și să plece la muncă în străinătate pentru a-și achita datoriile restante. Instanța a constatat legalitatea sesizării și a trimis cazul spre judecată, urmând ca bărbatul să răspundă pentru infracțiunea de abandon de familie.

Exit mobile version