PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mamă din Satu Mare, amendată penal. Și-a abandonat fetele și nu le-a plătit pensia

Sad small girl sit on couch separated from angry young mother rub eyes crying after fight with parent, upset offended mother and little daughter avoid talking after quarrel, family problems concept

Mamă din Satu Mare, amendată penal. Și-a abandonat fetele și nu le-a plătit pensia. O femeie din județul Satu Mare, stabilită în Belgia, a fost condamnată de Judecătoria Satu Mare la plata unei amenzi penale de 2.025 de lei, după ce aceasta nu a achitat pensia de întreținere pentru cele două fiice minore pe o perioadă mai mare de trei luni. 

Conform rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, femeia a fost obligată printr-o sentință civilă din 2020 să plătească o treime din venitul minim pe economie drept pensie de întreținere pentru cele două minore, aflate în grija tatălui. Cu toate acestea, femeia a achitat doar parțial suma datorată, susținând că nu a avut venituri suficiente deoarece nu a avut un loc de muncă stabil. În fața instanței, aceasta a declarat că trăiește în Belgia împreună cu noul soț și că a pierdut legătura cu fiicele sale, influențate de tatăl lor.

Deși a promis că va plăti sumele restante, sătmăreanca nu a respectat angajamentul, fapt ce a dus la trimiterea sa în judecată. Instanța a constatat că aceasta a acționat cu rea-credință, evitând plata obligațiilor legale pentru susținerea copiilor, și a stabilit că amenda este o pedeapsă suficientă pentru a preveni recidiva.

Exit mobile version