PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Percheziții în Satu Mare. Polițiști din vama Petea luau mită de la transportatori. Ce spun procurorii

Percheziții în județul Satu Mare. Polițiști din vama Petea luau mită de la transportatori. Aceștia primeau sume de bani, permițând astfel intrarea în țară a acestora prin evitarea controlului efectuat de ANAF. 

Ce spun procurorii:

,,Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, cu sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul Direcției Generale Anticorupție, precum și al autorităților omoloage din Ungaria, a efectuat, în cursul zilei de astăzi, percheziții domiciliare la un număr de șapte locații situate pe raza județului Satu Mare, dintre care două sunt sedii/puncte de lucru ale unor persoane juridice, în cadrul unui dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de luare de mită/dare de mită.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat că lucrători ai Poliției de Frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au primit sume de bani de la transportatorii de autovehicule și de fructe și legume, permițând astfel intrarea în țară a acestora prin evitarea controlului efectuat de ANAF. În același context, transportatorii acestor bunuri care tranzitează acest punct oferă sume de bani lucrătorilor Poliției de Frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea pentru a se eschiva de la controlul ANAF.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost găsite și ridicate, în condițiile legii, mai multe bunuri și înscrisuri despre care există suspiciunea că au legătură cu comiterea infracțiunilor pentru care se efectuează cercetări în cauză. În acest dosar au fost emise șase mandate de aducere pe numele suspecților”.

Exit mobile version