PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Protest “în tăcere” de Ziua Armatei Române la Satu Mare. “Nu vom participa alături de autorităţi”!

ziua armatei

Cadrele militare în rezervă și retragere vor protesta în tăcere de Ziua Armatei Române la Satu Mare, cerând încetarea discriminării în privința drepturilor legale. Structurile asociative ale cadrelor militare în rezervă și retragere din Sistemul Național de Apărare și Ordine Publică (SNAOPSN) din județul Satu Mare anunță că vor manifesta în tăcere de Ziua Armatei Române, pentru a atrage atenția asupra discriminării dintre militarii în activitate și cei rezerviști în ceea ce privește acordarea drepturilor legale care li se cuvin acestora din urmă.

Comunicatul integral:

Structurile asociative ale cadrelor militare în rezervă și retragere din SNAOPSN din județul Satu Mare anunță intenția de a manifesta „doar în tăcere” pentru a semnala necesitatea încetării discriminării dintre militarii în activitate și militarii rezerviști în privința acordării drepturilor legale ce li se cuvin rezerviștilor din Sistemul Național de Apărare și Ordine Publică.

Inechitățile din legislația privind pensiile militare au fost generate în ultimele două decenii prin aplicarea unor criterii arbitrare, cum ar fi cele referitoare la data ieșirii la pensie. Astfel, s-a ajuns la situația în care militari care au îndeplinit aceeași funcție, au avut același grad și au fost supuși acelorași obligații, riscuri și restricții sunt remunerați în mod diferit, în condițiile creșterii nivelului inflației anuale și a costurilor.

Concret, aceste inegalități și ilegalități se referă la modificarea/completarea legii 223/2015 privind pensiile militare de stat, pentru:

Solicităm autorităților legislative o revizuire urgentă și corectă a legislației pensiilor militare, care să elimine aceste inechități grave și să asigure un tratament egal pentru toți militarii, indiferent de momentul ieșirii la pensie.

Nu cerem favoruri, ci drepturi corecte, prin aplicarea și respectarea legilor votate în Parlament.

De aceea, prezenți fiind la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei Române, nu vom participa, așa ca întotdeauna, alături de oficialități.

COL. R. PORDEA IOSIF,
În numele structurilor asociative

Exit mobile version