PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

S-A VOTAT. Pasarela se numeşte “Podul Prieteniei – Barátság híd”

podul Prieteniei

Pasarela pietonală peste Someş se numeşte “Podul Prieteniei – Barátság híd”. Consiliul Local a votat, în unanimitate, propunerea primarului Kereskenyi Gabor ca noua pasarelă să se numească “Podul Prieteniei – Barátság híd”.

“Municipiul Satu Mare are o identitate istorică și culturală bogată, iar denumirile elementelor de infrastructură pot contribui la păstrarea și îmbogățirea acestei identități. „Podul Prieteniei – Barátság híd” ar deveni un simbol al deschiderii orașului către multiculturalism, respect reciproc și cooperare, valori esențiale pentru dezvoltarea comunității locale.

Pasarela pietonală nu este doar un element de infrastructură urbană, ci și un simbol al conexiunii fizice și sociale. Locuitorii vor traversa această pasarelă zilnic, fie pentru muncă, fie pentru agrement, consolidând legături între cartiere și comunități. Atribuirea unei denumiri cu o conotație pozitivă, cum este „Podul Prieteniei – Barátság híd”, va întări legăturile interpersonale și va promova valorile de solidaritate și bună înțelegere”, a arătat primarul.

Exit mobile version