PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sătmărean păcălit că va deveni spion! A plătit peste 100.000 de euro „agenției de spionaj”

Sătmărean păcălit că va deveni spion! Un sătmărean a fost victima unei escrocherii elaborate, în care i s-a promis afilierea la o organizație de spionaj fictivă numită „IPA”. În urma promisiunilor false, bărbatul a trimis sume semnificative de bani inculpaților, sub pretextul unor misiuni secrete și tratamente medicale pentru un membru al organizației fictive.

Cei trei bărbați care au stat în spatele înșelăciunii au creat un mecanism complex de inducere în eroare. Aceștia au convins victima că pentru a deveni spion în cadrul organizației „IPA”, trebuia să îndeplinească diverse misiuni și să suporte costurile acestora. Cei trei au prezentat o poveste fictivă în care „IPA” era condusă de o persoană misterioasă, iar fiica acestuia avea nevoie de tratament medical urgent în străinătate, costurile tratamentului fiind de asemenea acoperite de victimă. În total, sătmăreanul a transferat 632.030 lei (aproximativ 128.000 de euro) în conturile acestora, pe baza promisiunilor că va deveni membru al organizației de spionaj și că va îndeplini misiuni secrete.

Escrocheria a implicat 477 de tranzacții financiare în conturile acestora și a altor persoane implicate. Pe parcursul investigației, procurorii au descoperit că inculpații au folosit mesaje pe WhatsApp și alte platforme de socializare pentru a comunica cu victima, prezentând detalii fictive despre operațiuni și dificultăți personale pentru a spori credibilitatea schemei frauduloase.

Ancheta a dezvăluit că cei trei l-au menținut pe sătmărean într-o stare continuă de eroare, promițându-i că va fi acceptat ca agent secret, în schimbul contribuțiilor financiare.

Cazul se află pe rolul Judecătoriei Negrești Oaș, iar bărbații sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Exit mobile version