PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un restaurant şi o brutărie, amendate de DSVSA Satu Mare

fast food amenda

Un restaurant şi o brutărie au fost amendate de DSVSA Satu Mare. În urma controalelor din această săptămână au fost aplicate două  sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20.000 lei, din care 10.000 lei un restaurant din localitatea Botiz și 10.000 lei, pentru o brutărie, din localitatea Turulung, pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite.

D.S.V.S.A. Satu Mare, continuă seria de controale oficiale, tematice, cu privire la respectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în cantinele preșcolare și școlare, în unități tip catering care asigură o masă caldă în școli, cămine sau grădinițe, în unități școlare unde se desfășoară,  Programul pilot o “ Masă Sănătoasă „   și  în toate chioșcurile de incintă.

În paralel continuă și acțiunea de verificare a programului “ Laptele și cornul „ din unitățile de învățământ. Se verifică unitatea de origine a produsului, – numai produse ambalate în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind igiena și siguranța produselor alimentare, transportul/livrarea  acestuia, condițiile de manipulare și depozitare la destinație, modul și condițiile de monitorizare și control al temperaturii cerute de unitatea producătoare, distribuția produselor la elevi.

Exit mobile version