PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Chef Florin Dumitrescu adoră zacusca de Satu Mare: ,,E tradițională ungurească”

Deși este obișnuit să gătească preparate sofisticate și meniuri fine dining pentru sute de persoane, Chef Florin Dumitrescu recunoaște că una dintre mâncărurile sale preferate este cât se poate de simplă și tradițională: zacusca de Satu Mare.

Chef Florin Dumitrescu a povestit, într-un interviu acordat pentru click.ro, că una dintre mâncărurile preferate rămâne zacusca tradițională. Rețeta, moștenită din familia soției sale, originară din Satu Mare, este pregătită în fiecare toamnă în casa lui.

„Eu fac zacuscă, noi în familie facem zacuscă. Cu vinete, ardei capia și gogoșari. E tradițională ungurească, de la Satu Mare, de unde e soția mea. Este rețeta soacrei mele”, a declarat juratul MasterChef.

Deși este obișnuit să prepare meniuri sofisticate, provocările mari nu l-au ocolit nici în carieră. Cel mai greu moment pentru el a fost atunci când a gătit fine dining pentru sute de invitați la o nuntă din Negrești-Oaș.

,,Încă nu mi-am revenit după o zi de muncă unde am gătit pentru vreo 800-900 de invitați la o nuntă în Negrești. Asta pentru mine a fost cea mai mare provocare să gătesc fine dining pentru 800-900 de persoane cu 80 de bucătări. Cu ingrediente naturale, nimic congelat, nimic pregătit de dinainte”, a mai spus Florin Dumitrescu.

În viața de zi cu zi, însă, în bucătăria familiei Dumitrescu predomină simplitatea. În frigiderul lui nu lipsesc niciodată untul, uleiul de măsline și untura de rață, iar cea mai rapidă rețetă la care apelează sunt pastele cu pesto. „Cumpăr mult busuioc, muguri de pin și parmezan, iar ulei de măsline am adus din Grecia. Le pun pe toate la blender și e gata.”

Exit mobile version