Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

General irakian, prins la Satu Mare. Ce voia să facă

frontieraUn fost general din armata irakiană a fost prins și arestat la Satu Mare după ce a încercat să treacă fraudulos frontiera dintre România și Ungaria.

”Trei bărbaţi au fost reţinuţi în cursul zilei de marţi, 6 februarie în imediata apropiere a liniei de frontieră. În jurul orei 21.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe raza localităţii Dorolţ, din judeţul Satu Mare, la aproximativ 850 m de linia de frontieră, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, din care au coborât două persoane, care s-au deplasat peste terenurile agricole, spre frontiera de stat. Poliţiştii de frontieră i-au reţinut pe cei doi irakieni. La scurt timp, autoturismul din care au coborât cei doi a fost oprit în trafic, la volanul acestuia aflându-se un apatrid de origine irakiană, în vârstă de 51 de ani, rezident în Olanda. Cei trei bărbați au fost conduși la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat remis presei de ITPF Sighetu Marmației.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de frontieră sătmăreni, s-a constatat că unul dintre migranți este un fost general-locotenent din Irak, care după căderea regimului Sadam Hussein a plecat din armata irakiană și a luptat pentru forțele armate kurde din Irak.

Generalul irakian a declarat polițiștilor de frontieră din Satu Mare că intenționa să ajungă în Austria. Imediat după ce a fost prins, generalul a declarat că dorește să primească azil politic în România.

Generalul irakian, alături de celălalt migrant, au fost trimiși la București, iar călăuza a fost arestată. 

2 comentarii

  1. Indiferent Răspunde

    Ce vroia sa faca…. Mama ce stiri de senzatii

    • IoBag Răspunde

      Ce “voia” sau ce “vrea” să facă, “vroia” nu există nici în limba română și nici în cea moldovenească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.