PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

ISU Someș a marcat Ziua Protecției Civile

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare a marcat astăzi ”Ziua Protecției Civile din România”, printr-o serie de evenimente, acțiuni informative și întreceri sportive. La festivitatea desfășurată la Casa de Cultură a Sindicatelor au participat prefectul Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor, primarul Dorel Coica și viceprimarul Marcela Papici, gazda evenimentului fiind col. Gheorghe Dan, adjunctul șefului ISU Someș.

Pompierii sătmăreni au organizat o serie de manifestări prilejuite de aniversarea Zilei Protecției Civile și sărbătorirea a 80 de ani de la înființarea primelor structuri. La 28 februarie 1933 s-a semnat Înaltul Decret Regal nr. 468, prin care se aproba Regulamentul Apărării Pasive, astfel se înfiinţau primele structuri cu atribuţii de apărare civilă din România.

Prefectul Eugeniu Avram a transmis mesajul primului-ministru Victor Ponta, ținând să îi felicite pe pompieri pentru promptitudinea și profesionalismul cu care și-au făcut întotdeauna datoria. De asemenea, lt. Adriana Pop a citit mesajul ministrului Radu Stroe.

Activitatea cadrelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost apreciată și de președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef și primarul Dorel Coica, care le-au transmis felicitări și mulțumiri pentru dăruirea profesională.

În cadrul evenimentului, au fost acordate și premii pentru echipele din subordinea MAI, care au participat la competițiile sportive organizate de ISU Satu Mare. Clasamentul este următorul:

Tenis de masă:

  1. Penitenciarul Satu Mare
  2. Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare
  3. Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare

Fotbal Tenis:

  1. Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră
  2.  Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare
  3. ISU ”Someș”

Fotbal:

  1. Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare
  2. Inspectoratul Județean de Poliție
  3. ISU „Someș”.

Clasamentul general:

  1. ISU „Someș
  2. Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare
  3. Inspectoratul Județean de Poliție

Bowling:

  1. Centrul Militar Județean Satu Mare
  2. Poliția Locală Satu Mare
  3. Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare