PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Petre Mureşan: Coica şi Ştef se ocupă de matrapazlâcuri, şi-au angajat amantele, neamurile

Claudiu Ardelean, Petre Muresan, Sorin Ghilea

Conducerea PDL Satu Mare a acuzat astăzi, într-o conferinţă de presă, conducerea Primăriei și a Consiliului Județean Satu Mare de matrapazlâcuri, şi că-şi angajează „amantele şi neamurile” în funcţii publice. Petre Mureşan consideră că PNL este un partid de familie, iar PSD un partid condus prin teroare.

Preşedintele filialei municipale a PDL Satu Mare, Claudiu Ardelean, a declarat că deşi s-a încheiat campania electorală autorităţile locale fac în continuare politică. El a cerut conducerii Primăriei Satu Mare să efectueze reparaţii la drumuri întrucât oraşul e plin de gropi, dar  a cerut ca PDL să aibă reprezentant şi la nivelul consiliului de Administraţie al Apaserv, pentru a asigura o transparenţă în privinţa trecerii operatorului de la municipiul Satu Mare la judeţ.

Tot Claudiu Ardelean a solicitat Instituţiei Prefectului să vegheze atent la respectarea legislaţiei, dând exemplu cazului de la Medieşu Aurit, unde doi consilieri PDL sunt încă membri în forul local chiar dacă au fost excluşi din partid pentru colaborare cu USL.

Nu a fost uitată nici situaţia de la Călineşti Oaş, unde primarul se crede pe moşia lui, dar nici subiectul schimbării directorilor PDL.

Noi pur şi simplu ne dezicem de asemenea presiuni ce se pun asupra acestor oameni, iar în ce priveşte şefii serviciilor deconcentrate din ministere care sunt schimbaţi, care poate au fost membri PDL, la fel ca şi alţii au acest drept pentru că statutul de funcţionari publici nu le interzice să fie membri de partid, le spunem clar că-i vom sprijini în justiţie pentru a-şi apăra poziţiile, inclusiv integritatea morală în faţa celor care fac presiuni asupra lor. Partidul are avocaţi buni care-i pot sprijini în acest sens, şi recomandăm să meargă în instanţă, să atace în Contencions administrativ orice decizie care consideră că este nelegală iar noi îi vom ajuta în acest sens“, a declarat Claudiu Ardelean.

Acesta a mai precizat că s-a mai cerut demisia unor şefi de instituţii care sunt cadre militare, tot pe motiv că ar fi membri PDL, deşi le este interzis să facă politică sau a unora care au fost numiţi înainte de intrarea PDL la guvernare.

Preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, Petre Mureşan, a criticat luările de poziţie ale senatorului Valer Marian, care în repetate rânduri a cerut demisiile mai multor şefi de instituţii.

Văd că toată ziua cere în presă ba demisia lui X, ba demisia lui Y, ba demisia Papei de la Roma. Eu l-aş ruga să nu mai someze instituţiile statului şi să dea nume de firme şi Primărie, pentru că eu cred că oamenii s-au cam săturat şi vor lua atitudine. Domnia sa se crede pe cai mari, se crede mare senator, a fost ales într-adevăr dar a fost ales să lucreze pentru oameni, nu numai pentru unii sau alţii pe care-i simpatizează. Noi vom lua poziţie. Probabil că o să-mi inventeze ceva amante sau copii din flori, deşi n-am”, a spus Petre Mureşan.

 Acesta consideră că este inadmisibil ca senatorul să facă presiune asupra instituţiilor să facă verificări la anumite firme.

 „Am observat că ei, cei din cucurigu, din turnul Prefecturii, se cred încă în campanie. Într-adevăr se cred pe cai mari, probabil că şi PDL şi alţii care au trecut pe la putere s-au crezut pe cai mari. Ei în loc să guverneze, în loc să-şi facă treaba de administratori fac politică. Am o listă cu  multe matrapazlâcuri. De când au intrat la conducere atât d-l Ştef cât şi d-l Coica se ocupă de matrapazlâcuri, îşi angajează amantele, rudele, neamurile. Au mărit organigrama cu vreo 60 de locuri şi nu cred că e normal ca într-o situaţie de criză noi să strângem cureaua iar domniile lor să-şi pună oamenii pe tot felul de posturi şi funcţii inventate. Dacă au curaj, să vină şi să justifice”, a spus Petre Mureşan.

Concluzia desprinsă este că PDL va monitoriza atent activitatea administraţiei locale şi va face publice neregulile.

Mureşan a încheiat prin a sublinia că PDL este singurul partid din Satu Mare cu uşile deschise, fiind aşteptaţi oameni competenţi să se înscrie.

PDL este singurul partid din Satu Mare care are porţile deschise. PNL este un partid de familie, dacă nu eşti neam cu acela sau cu acela n-ai ce să cauţi. PSD este  un partid unde se conduce prin teroare şi dictatură”, a spus Petre Mureşan.