piper, sare, 5 oua, 350 g. aluat frantuzesc, 6 cepe albe, 150 g. smantana, 200 g telemea de vaca, 100 g. ulei de masline.
Se curata ceapa, se taie julien si se pune la prajit in uleiul de masline (in toata cantitatea) incins, timp de 5 minute la foc iute, apoi 10 minute la foc moderat si inca 5 minute la foc mic, dupa care se scurge de ulei.
Se raceste ceapa prajita si se amesteca cu 5 galbenusuri de ou separate de albus, se adauga smantana si branza rasa (telemea de vaca) si se da vasul deoparte.
Se intinde bine aluatul frantuzesc pana se obtine o foaie subtire care se pune pe fundul unei tavi, se inteapa cu furculita, iar deasupra foii se aseaza o folie de aluminiu si ceva greutate deasupra, sa stea presata foaia pana se coace.
Se da tava la cuptorul incins (180 C) cca 10 minute, se scoate, se indeparteaza folia de aluminiu, se toarna compozitia de ceapa si se da din nou la cuptor 10-15 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Se serveste de regula calda, este mai gustoasa decat rece.