PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Senatorul Valer Marian consideră că liberalii i-au atras într-o capcană pe primarii PDL

Preşedintele PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian, este de părere că partenerii liberali din USL i-au atras într-o cursă pe cei patru primari PDL şi pe singurul primar PP-DD din judeţ, care și-au anunțat sprijinul pentru USL, urmând ca aceştia să-şi piardă mandatele şi să fie organizate noi alegeri.

Presedintele PSD, senatorul Valer Marian

 „Îi felicit pe colegii din PNL că le-a reușit stratagema de a-i atrage pe primari în această cursă, urmând să-și piardă mandatele pentru că au trecut la alt partid politic și să organizăm alegeri anticipate în aceste comune”, a declarat Valer Marian.

 Liderul social democrat a adăugat că potrivit legii, primarii care îşi schimbă partidul îşi pierd mandatele.

 „Legal nu pot să treacă în alt partid pentru că-și pierd mandatul. Bănuiala mea este că colegii din PNL au recurs la o stratagemă pentru a putea organiza alegeri în aceste comune”, a precizat senatorul.

 Amintim că primarii comunelor Homoroade –  Ardelean Simion (PDL), Santău – Rotaru Marinel (PDL), Pişcolt – Varga Cosmin (PDL), Bixad – Tătar Ioan (PDL), Căuaş – Roca Marius (PP-DD), au anunţat într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Satu Mare că sprijină USL, obţinând în schimb finanţări pentru anumite proiecte locale.

 

[EPSB title=”Mai mulţi primari PDL Satu Mare susţin USL în schimbul unor finanţări” href=”https://portalsm.ro/2013/02/mai-multi-primari-pdl-satu-mare-sustin-usl-in-schimbul-unor-finantari/”]