PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Senatorul Valer Marian, invitat să-şi ridice ajutoarele sociale de la Uniunea Europeană

Preşedintele PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian, susţine că a fost invitat de către Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare să-şi ridice ajutoarele din partea Uniunii Europene, produse care în mod normal se acordă persoanelor defavorizate. 

Valer Marian

Senatorul a explicat astăzi într-o conferinţă de presă că a primit la domiciliul său un plic prin care era invitat să se prezinte pentru ridicarea ajutoarelor constând în orez, făină, mălai, biscuiţi, paste, tomate, mazăre, fasole, etc.

Pe plic era trecut “Mia Mia, M cel Bătrân nr.19/19 Satu Mare”. Senatorul susţine că de fapt nr. 19/19 nu există, iar domiciliul său este la nr. 19.

M-am trezit şi eu zilele trecute cu un plic, o invitaţie, să merg să ridic aceste ajutoare care se acordă anumitor categorii, respectiv şomerilor, persoanelor cu handicap şi pensionarilor. Încă nu mă încadrez în niciuna din acestea. Am impresia că e degringoladă totală acolo, sau ce ar fi şi mai grav, probabil că se distribuie astfel de invitaţii, persoanele respective nu se duc, şi atunci le valorifică ei în scop oneros, direct sau prin diverse magazine“, a declarat Valer Marian.

Preşedintele PSD a solicitat primarului Dorel Coica dar şi Poliţiei să efectueze un control la SPAS pentru a vedea dacă produsele au fost distribuite conform cerinţelor Uniunii Europene, fiind suspiciuni cu privire la acest lucru.

 “Solicit pe această cale primarului municipiului Satu Mare în mod deosebit dar şi organelor de poliţie să facă verificări asupra modului de distribuire a ajutoarelor sociale de la Uniunea Europeană, cel puţin din ultimii doi ani. Aceste ajutoare este firesc să ajungă la persoane care se află în situaţii mai critice, mai defavorizate şi să nu se piardă datorită neglijenţei sau unei rele credinţe a unor funcţionari plătiţi destul de bine de la acest serviciu”, a afirmat Marian.