PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Valer Marian: Adrian Marc voia să-l „vândă” pe Csehi Arpad încă din 2008

Adrian Marc, membru PNL

Preşedintele PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian, este de părere că la Spitalul Judeţean Satu Mare sunt probleme atât cu directorul plin, Adrian Marc, cât şi cu director economic Mircea Pal, cel care a comis un accident rutier având o alcoolemie de 1,4 mg/l în sânge.

Senatorul a explicat astăzi într-o conferinţă de presă cum Marc intenţiona să-l trădeze pe Csehi Arpad încă din campania din 2008, deşi era „frate de cruce” cu acesta.

Din păcate la spital sunt probleme nu numai cu directorul economic ci şi cu directorul plin, legate de management şi de alte aspecte. A fost preluat de PNL am înţeles, dar la noi nu-şi are locul. Colegilor de la PNL le-am spus să fie foarte atenţi şi le-am spus şi de ce. În timpul campaniei electorale din 2008 am candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean având ca adversar pe preşedintele UDMR Csehi Arpad şi pe preşedintele PNL Ovidiu Silaghi. Cu vreo 10 zile înainte de campanie, o cunoştinţă comună a tot insistat să mă întâlnesc cu actualul director al Spitalului, care atunci era directorul de campanie al d-lui Csehi Arpad, şi era un fel de frate de cruce sau mâna sa dreaptă. După o săptămână de insistenţe am acceptat şi a spus că doreşte să-mi spună totul despre d-l Csehi ca biografie, ca acţiuni de campanie. I-am spus că iubesc trădarea, nu-i iubesc pe trădători. De aici deduceţi… Deci trădători există şi în rândul minorităţilor. Dânsul se declară când maghiar, când român…”, a spus Marian.

După alegerile locale din iunie 2012, Adrian Marc a anunţat că s-a înscris în PNL, deşi înainte a fost susţinut de UDMR, ocupând o perioadă şi funcţia de consilier local.

Întrebat dacă fostul prim-vicepreşedinte al PDL Satu Mare, Valentin Breban s-a înscris în PSD, după cum afirmau liderii democrat liberali, Valer Marian a spus că partidul nu are nevoie de asemenea oameni.

Eu nu ştiu să fi devenit membru PSD şi nici nu sunt de acord ca asemenea oameni să intre la noi în partid. Când va ajunge adeziunea o s-o rog pe doamna secretară să îmi spună, ca să pot să scriu NU, cu litere mari”, a precizat senatorul.