PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Hotelul Dacia ar putea fi cumpărat de Primărie și Consiliul Județean

Hotel Dacia Satu Mare

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a anunțat astăzi într-o conferinţă de presă că are mandatul conducerii Consiliului Judeţean pentru a discuta cu omul de afaceri Vasile Ţânţaş cumpărarea clădirii hotelului Dacia, simbol al oraşului.

Edilul şef, alături de reprezentantul omului de afaceri, Radu Hosu, au anunţat că se va forma o comisie mixtă care are un rol tehnic de a trece Filarmonica în proprietatea municipiului. Hosu a explicat că la preluarea patrimoniului, firma omului de afaceri din Negreşti a preluat o situaţie clară şi că trebuie departajată Filarmonica de hotel, care a funcţionat impropriu în fosta sală de bal.

Primarul a mai anunţat că omul de afaceri Vasile Ţânţaş şi-a exprimat dorinţa de a vinde imobilul, autoritatea locală având drept de preemţiune.

“Proprietarul a transmis dorinţa ca Dacia să fie preluată de cineva. Am vorbit cu conducerea Consiliului Judeţean şi am dori ca împreună, cele două instituţii, să preluăm această clădire. Am acord verbal de la Consiliul Judeţean, dacă firma îşi doreşte să preluăm clădirea o putem face, la o sumă transparentă stabilită de experţi, în rate. Am putea obţine fonduri de la Ministerul Culturii sau fonduri europene pentru modernizare”, a spus primarul Coica.

Clădirea ar urma să fie transformată într-un centrul cultural ce să cuprindă și Biblioteca Județeană.