Ultima actualizare: ieri, 22:23
Locale

Hotelul Dacia ar putea fi cumpărat de Primărie și Consiliul Județean

Hotel Dacia Satu Mare

Hotel Dacia Satu Mare

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a anunțat astăzi într-o conferinţă de presă că are mandatul conducerii Consiliului Judeţean pentru a discuta cu omul de afaceri Vasile Ţânţaş cumpărarea clădirii hotelului Dacia, simbol al oraşului.

Edilul şef, alături de reprezentantul omului de afaceri, Radu Hosu, au anunţat că se va forma o comisie mixtă care are un rol tehnic de a trece Filarmonica în proprietatea municipiului. Hosu a explicat că la preluarea patrimoniului, firma omului de afaceri din Negreşti a preluat o situaţie clară şi că trebuie departajată Filarmonica de hotel, care a funcţionat impropriu în fosta sală de bal.

Primarul a mai anunţat că omul de afaceri Vasile Ţânţaş şi-a exprimat dorinţa de a vinde imobilul, autoritatea locală având drept de preemţiune.

“Proprietarul a transmis dorinţa ca Dacia să fie preluată de cineva. Am vorbit cu conducerea Consiliului Judeţean şi am dori ca împreună, cele două instituţii, să preluăm această clădire. Am acord verbal de la Consiliul Judeţean, dacă firma îşi doreşte să preluăm clădirea o putem face, la o sumă transparentă stabilită de experţi, în rate. Am putea obţine fonduri de la Ministerul Culturii sau fonduri europene pentru modernizare”, a spus primarul Coica.

Clădirea ar urma să fie transformată într-un centrul cultural ce să cuprindă și Biblioteca Județeană.

12 comentarii

 1. Daniel Răspunde

  Ca bine te-ai gandit tu Dorele, asa frumos de manuta cu Adisor, sa cumparati (ca doar nu din banii vostri) hotelul, ca mai apoi sa puteti candida iar pe acest motiv, ca ati salvat orasul de ruina Dacia. Dar am o intrebare Dorele, cu cladirea cu scanduri ce mai faci cu ea? Si daca ai primit o oferta din Germania pt a face ceva la cap pod Decebal unde e groapa, si daca da, de ce ai refuzat?

  • satmarean Răspunde

   rasu plansu… desi era de asteptat ca se va ajunge aici. un privat care are un plan de afaceri (nu e cazul) stia din start ca din cladirea aia nu poate face profit

 2. Gogu Răspunde

  S-a omis a se preciza ca paza Hotelului Dacia va fi realizata, dupa trecerea in domeniul public, la fel ca la celelalte institutii publice, de Folda Security!

 3. Sorin Albu Răspunde

  La juma de pret ? Sau la pret triplu ? Asta e intrebarea !

 4. satmarean Răspunde

  pretul hotelului Dacia, ar trebui imputat la Bota Adrian militianului, care i-a dat NUP la Szabo Stefan pentru vanzarea hotelului, cu bonusul acordat ,,Filarmonica pe gratis+2 si doua cabinete medicale pentru Bota Adrian,,.

 5. sarac Răspunde

  Dupa ce ca toate autoritatile locale au lasat sa fie cumparat hotelul, desi era ilegal, acum vor sa-l rascumpere tot pe banii nostri care vor intra in buzunarele lor. Astora nici de pedeapsa lui Dumnezeu nu le este frica.

 6. Daniel Răspunde

  Stef ar trebui acum sa dea socoteala pentru manipularea ieftina pe care a facut-o, prezentant acel proiect tehnic, documentarea schita noii cladiri a Bibliotecii, care trebuia construit in alta parte, desigur ca acel proiect a costat ceva bani, desi el stia ca Biblioteca se va face in hotelul Dacia. Oare cine a avut de castigat, ce firma, cu acel proiect tehnic. Si inca au estimat ca nu stiu cati bani va costa. Pai acuma se va face alt proiect? In conditiile in care am inteles ca Biblioteca va fi in incinta Dacia…

  • Satmarean Răspunde

   S-ar putea, Daniel, ca scenariul invocat de tine sa fie corect! Daca-i asa, cineva trebuie sa raspunda pentru irosirea banului public!

 7. Daniel Răspunde

  @Satmarean. Cred ca mai degraba o sa ajung eu presedinte decat o sa dea cineva socoteala in orasul asta. Insa mai spun ceva, oare e coincidenta ca pt reabilitarea Policlinicii si PNL (PC) si PSD au fost multumite? Mai exact, geamurile termopan de la Citadinia, firma lui Smadu, amicul lui Silaghi, iar instalatiile sanitare, usi, etc…de la firma Lebada, firma lui Pasca, consilerul judetean PSD, prieten cu Govor.

 8. Attila Hajdu Răspunde

  daca as fi rau as spune ca iara e o afacere buna ptr cineva, dar ca este si un pic de bun in bussines, adica biblioteca si asa mai departe, atunci este de bine.dar nu cu orice pret.

 9. Anonim Răspunde

  Poate vor sa cumpere si cateva complexe hoteliere si aici ca sunt gata si-s faine!
  http://www.myhome.ie/commercial/brochure/the-park-hotel-virginia-cavan/2520454

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
strand satu mare
Sâmbătă se deschide ştrandul Satu Mare. Pensionarii vor plăti un bilet de 5 lei

Ştrandul termal din Satu Mare se va deschide sâmbătă dimineaţa, pensionarii din municipiu urmând să plătească un bilet de intrare...

Închide