PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Orădean, urmărit naţional şi internaţional prins de poliţiştii sătmăreni

Un bărbat de 46 de ani, din Oradea, urmărit naţional şi internaţional, care se sustrăgea de 9 ani executării unei pedepse privative de libertate, a fost depistat şi reţinut ieri, 16 aprilie a.c., de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale. Acţiunea în urma căreia persoana condamnată a ajuns în Arestul Poliţiei pentru executarea pedepsei, a beneficiat de sprijinul luptătorilor de acţiuni speciale din cadrul I.P.J. Satu Mare şi al ofiţerilor S.O.I. Oradea.

 În anul 2004, Zamfir G., de 46 de ani, din Oradea, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Haţeg, judeţul Hunedoara, la executarea a 5 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune. Bărbatul s-a sustras însă executării pedepsei, fiind dat în urmărire pe plan naţional şi internaţional.

Înainte cu o săptămână de a se împlini termenul la care intervenea prescripţia executării pedepsei, orădeanul a fost identificat şi reţinut de poliţiştii sătmăreni, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Satu Mare. Mandatul de executare a pedepsei închisorii a fost astfel pus în aplicare, persoana condamnată urmând a fi transferată ulterior în penitenciar.