PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primarul Dorel Coica, ales președintele Zonei Metropolitane Satu Mare

Primarul Dorel Coica a fost ales președintele Zonei Metropolitane Satu Mare. Ședința de constituire a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară – Zonă Metropolitană a avut loc astăzi în prezența primarului municipiului Satu Mare și a consilierului pe programe europene, Gheorghe Rentea.

Membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară au aprobat astăzi în cadrul ședinței statutul și actul constitutiv, Regulamentului de Organizare și Funcționare, organigrama aparatului tehnic operațional, cuantumul cotizației anuale, precum și programului cu principalele priorități.

“Va fi o mare aglomeraţie de populaţie, cum se numeşte în termeni tehnici. Vom aduce proiecte şi bani pentru această zonă. Sunt mai multe paliere pe care se pot atrage fonduri, pe noi în mod special ne interesează infrastrcutura, partea socială, dezvoltarea urbană şi reabilitarea termică a locuinţelor”, a declarat primarul Dorel Coica. 

La această adunare au fost prezenţi 26 de primari de oraşe şi comune din judeţul Satu Mare. Conducerea ADI – Zonă metropolitană a fost votată în şedinţa de vineri în unanimitate, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, fiind ales președinte. Totodată, primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen a fost ales vicepreşedinte.