Ultima actualizare: azi, 09:24
Locale

Primarul Dorel Coica, ales președintele Zonei Metropolitane Satu Mare

zona metropolitanaPrimarul Dorel Coica a fost ales președintele Zonei Metropolitane Satu Mare. Ședința de constituire a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară – Zonă Metropolitană a avut loc astăzi în prezența primarului municipiului Satu Mare și a consilierului pe programe europene, Gheorghe Rentea.

Membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară au aprobat astăzi în cadrul ședinței statutul și actul constitutiv, Regulamentului de Organizare și Funcționare, organigrama aparatului tehnic operațional, cuantumul cotizației anuale, precum și programului cu principalele priorități.

“Va fi o mare aglomeraţie de populaţie, cum se numeşte în termeni tehnici. Vom aduce proiecte şi bani pentru această zonă. Sunt mai multe paliere pe care se pot atrage fonduri, pe noi în mod special ne interesează infrastrcutura, partea socială, dezvoltarea urbană şi reabilitarea termică a locuinţelor”, a declarat primarul Dorel Coica. 

La această adunare au fost prezenţi 26 de primari de oraşe şi comune din judeţul Satu Mare. Conducerea ADI – Zonă metropolitană a fost votată în şedinţa de vineri în unanimitate, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, fiind ales președinte. Totodată, primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen a fost ales vicepreşedinte.

zona metropolitana 2

5 comentarii

 1. porombelul alb Răspunde

  Incepe lupta in PSD pentru ciolan intre COICA ( zona metropolitana )si GOVOR ( consiliul judetean ).
  Pierdem tot noi satmarenii pentru ca nu va iesi nimic bun din toata lupta lor. Si cand te gandesti ca mai vine asa ca cireasa pe tort si rebelul si renegatul Valer Marian, apoi iti vine sa te tot muti din judetul asta batut de soarta!!!!!

 2. iepuras Răspunde

  apoi coica si cu haveru de afaceri kovacs sunt numa buni de pus paza la pusculita zonei metropolitane mai ales ca au patentat smenul la spitalul Carei de unde storc la greu

 3. nicu Răspunde

  Jumatate de judet e in zona metropolitana Satu Mare printre care si municipiul Carei.Daca ati fi insistat un pic ati fi bagat toata populatia judetului in ZM si i-ati fi lasat pe Stef si Govor fara obiectul muncii.

 4. nicu Răspunde

  Cred ca suntem unici prin faptul ca cele mai mari orase fac parte din aceeasi zona metropolitana.Uzual este ca un oras sa constituie o zona metropolitana cu comunele din jur.Kovacs sa ceara transformarea Careiului din municipiu in comuna

 5. Ilie Răspunde

  Domnule primar, luati-l pe Stef copresedinte la zona metropolitana, ca moare de ciuda!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Primarul a inspectat lucrările la drumul de ocolire Lazuri-Petea

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel împreună cu specialişti de la Inspecţia de Stat în Construcţii, dirigintele de...

Închide